Наистина исках да играя в US Open, но накрая реших, че

...
Наистина исках да играя в US Open, но накрая реших, че
Коментари Харесай

Не е честно да играят двама срещу един: как топ тенисистка обяви, че е бременна -

" Наистина желаех да играя в US Open, само че най-после взех решение, че просто не е почтено съревнование, в случай че са двама против един. "

С това известие в Туитър някогашната номер 1 в тениса Анджелик Кербер разгласи, че е бременна и се отдръпва от конкуренцията в един от четирите най-престижни шампионата в календара за годината - Откритото състезание на Съединени американски щати.

Новината може би е изненадала и самата нея, съдейки по другите известия. От тях проличава, че 34-годишната германка съжалява, че не може да се сбогува с играта и феновете на корта, а посредством обществената мрежа.

US Open заема особено място в сърцето ми и ми се искаше да мога да се сбогувам с всички вас на корта, преди да се отдръпва от тура за известно време - написа Кербер, чийто първи огромен пробив е точно в Ню Йорк. През 2011 година тя доближава до полуфиналите на шампионата от Големия шлем на американска земя, а пет години по-късно печели купата там.

Ню Йорк постоянно е бил повратна точка в кариерата ми и имам възприятието, че тази година няма да е по-различна в някакъв смисъл! От рестартирането на кариерата ми през 2011 година до спечелването на купата през 2016 година и превръщането ми в №1 в света - написа още германката.

Родената в Бремен тенисистка е трикратна шампионка от Големия шлем с трофеи още от Уимбълдън (2018 г.) и Откритото състезание на Австралия (2016). В кариерата си до момента тя има общо 14 трофеи, последната от които спечели преди няколко месеца в Страсбург. Тази седмица тя заема 56-ото място в света в ранглистата на сингъл.

Кербер не оставя място за подозрение дали има желанието да се завърне в професионалния тенис. Тя дава отговор косвено с ДА, като написа, че ще отсъства " през идващите няколко месеца " от пътуванията по света като тенисистка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР